Over mij
Als cameraman/regisseur ben ik geïnteresseerd in onze innerlijke belevingswereld: Hoe herinneren we, hoe nemen we de werkelijkheid waar en hoe ervaren we het om te denken? In mijn films experimenteer ik met verschillende technieken en vertellingen om dit onzichtbare innerlijke zichtbaar te maken. Deze interesse in de binnenwereld komt voort uit een interesse in mindfulness wat grotendeels gaat over het observeren van alle processen in je binnenwereld.
Binnen(wereld) en buiten(wereld)
Aandacht en afleiding
Jij en de ander
Mindfulness gaat ook over aandacht en in mijn eigen leven merk ik een steeds groter aanbod aan afleiding van die aandacht. YouTube, Instagram maar ook reclames op straat schreeuwen om je aandacht en doen er alles aan om deze zo lang mogelijk vast te houden. Het werkt. We zitten grote delen van de dag verborgen in onze telefoons maar of we er echt iets aan hebben is de vraag.
In mijn films en personages visualiseer ik de innerlijke zoektocht naar hoe we ons leven willen leven in deze moderne tijd. Een zoektocht naar zingeving en hoe we in onze binnenwereld op een metaniveau omgaan met al onze gedachtes, herinneringen en gevoelens.
Films als onderzoek naar de geest.